Yritys

Parasta Puutarhaan vuodesta 1969

T:mi Puutarha ja Viherrakenne sai alkunsa vuonna 1969 kun Rauno ja Anja Jaakkola vuokrasivat vanhan kauppapuutarhan Forssasta ja aloittivat ryhmäkasvien tuotannon, taimien myynnin sekä pihojen rakentamisen.  Yrityksen toiminta kasvoi ja kehittyi pitkin 70-lukua Forssalaisen rakennusteollisuuden imussa.

70-luvun alkupuolella rakennettiin omat tilat Forssan Ojalanmäkeen. Uuden tilat mahdollistivat ryhmäkasvituotannon lisäämisen sekä Harviala-taimimyymälän laajentamisen. 80-luvun alussa yhtiömuotoa muutettiin ja yhtiön nimeksi tuli Viherrakenne Jaakkola Ky. Ajan hengessä yrityksen molemmat osa-alueet kehittyivät voimakkaasti läpi koko vuosikymmenen. 90-luvun lamavuosien jälkeen uudet tuulet alkoivat puhaltaa, rakentamisessa alkoi uusi voimakas kasvu ja puutarhakauppa jatkoi kehittymistään Suomessa. Myös yrittäjäpariskunnan pojat tulivat mukaan toimintaan täysipäiväisesti.

Tänäkin päivävä toimintamme muodostaa edelleen alkuperäiset toimialat: viherrakentaminen ja puutarhakauppa. Liikevaihtomme on n. 2,5 milj. euroa ja meillä työskentelee 12-40 henkeä sesongista riippuen. Nykyään yhtiön pääomistajat ovat alkuperäisen yrittäjäpariskunnan pojat Matti ja Mikko Jaakkola. Puutarhakeskus Jaakkola palvelee asiakkaita Forssassa. Viherrakenne Jaakkola rakentaa pihoja ja viheralueita ympäri Etelä-Suomea.